Herkese yeniden merhaba!
13-14 Mayıs tarihleri arasında Sirkeci Garı'nda düzenlenen Kahvaltı Festivali'ndeydik. Yoğunluğumdan dolayı yazmakta geç kaldım ama yine de sizlerle paylaşmak istedim :)
Kahvaltı yapmayı çok seven biri olarak festivali duyunca kaçırmak istemedim. Festivalde yöresel lezzetler, Ege'nin zeytinleri, çeşit çeşit peynirler, organik standlar ve daha nice kahvaltılıklar vardı. Ayrıca kendisinden önce kokusu burnunuza gelen waffle ve pancake yapan standlar da bulunuyordu.
Sabahtan Hakan Doğan'ın 13000 Yıldan Günümüze Gelen Ekmek workshopundaydık. Ardından Hakan Doğan biz dinleyenlerine harika bir sürpriz yapmış. 200 yıllık ekmek mayalarından herkese getirmiş. Mutfağa da meraklı olunca ve bu maya 200 yıllık olunca gerçekten çok sevindim.
Organik Ürünler |
Ardından çeşitli standlardan kahvaltılıklarımızı alıp trenin içinde kahvaltımızı yaptık. Festivalde en misafirperver stant Superfresh'e aitti. Yeni çıkan böreklerinden bol bol ücretsiz tadım yaptırdılar herkese üstelik çok güleryüzlüydüler.
Kahvaltıdan sonra biraz da ruhumuzu doyurmak için ana sahneye gittik. The Blues Band performansının sonuna yetiştik.
Orada otururken Rüzgar Yalçın ile de tanıştık hatta oyun bile oynadık. O kadar tatlıydı ki. Daha sonra Farfara İstanbul sahne aldı. Özellikle eski şarkıları kendi tarzlarında yorumlamalarını gayet başarılı buldum.
Öğleden sonra ise Cenk Girginol'un Kahve Nasıl Demlenir workshopu vardı. Ancak biz yerlerimizde kalıp Farfara İstanbul'u dinlemeyi tercih ettik. Canlı müzik bittikten sonra sonuna yetişip birazcık dinleme fırsatımız oldu.
Bir yumurta sever olarak festivale uygun giyinmeyi de unutmadım tabii ki. Ayrıca Breakfast dergisinin 2. sayısı da dağıtıldı. İçeriğinde tarifler de olması hoşuma gitti.
Aslında ben en çok Sahrap Soysal'ın workshopunu merak ediyordum. Ancak biraz geç saate kaldığı için kalamadık. İlk geldiğimizde yani sabah saatlerinde kalabalıktı ama öğleden sonraya doğru bu kalabalık dağıldı. Bence tam olarak festival havası yoktu. Yine de bizim için değişik bir gün oldu. Giderken Sütaş standında küçük bir yarışmaya katılıp süt bile kazandım :) Böylece kahvaltı festivalini noktalamış oldum.
''Kahvaltının mutlulukla bir alakası olmalı...'' diyen Cemal Süreya'nın sözü ile de bu postu noktalıyorum.
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Hoşçakalın
Işıl Çığırdan
İnstagram: isilcigirdan
Yorumlar
Yorum Gönder