Ana içeriğe atla

İstanbul Kahvaltı Festivali

      Herkese yeniden merhaba!
  13-14 Mayıs tarihleri arasında Sirkeci Garı'nda düzenlenen Kahvaltı Festivali'ndeydik. Yoğunluğumdan dolayı yazmakta geç kaldım ama yine de sizlerle paylaşmak istedim :)

   Kahvaltı yapmayı çok seven biri olarak festivali duyunca kaçırmak istemedim. Festivalde yöresel lezzetler, Ege'nin zeytinleri, çeşit çeşit peynirler, organik standlar ve daha nice kahvaltılıklar vardı. Ayrıca kendisinden önce kokusu burnunuza gelen waffle ve pancake yapan standlar da bulunuyordu.
  
   Sabahtan Hakan Doğan'ın 13000 Yıldan Günümüze Gelen Ekmek workshopundaydık. Ardından Hakan Doğan biz dinleyenlerine harika bir sürpriz yapmış. 200 yıllık ekmek mayalarından herkese getirmiş. Mutfağa da meraklı olunca ve bu maya 200 yıllık olunca gerçekten çok sevindim.


Organik Ürünler

    Ardından çeşitli standlardan kahvaltılıklarımızı alıp trenin içinde kahvaltımızı yaptık. Festivalde en misafirperver stant Superfresh'e aitti. Yeni çıkan böreklerinden bol bol ücretsiz tadım yaptırdılar herkese üstelik çok güleryüzlüydüler. 

  Kahvaltıdan sonra biraz da ruhumuzu doyurmak için ana sahneye gittik. The Blues Band performansının sonuna yetiştik. 
   Orada otururken Rüzgar Yalçın ile de tanıştık hatta oyun bile oynadık. O kadar tatlıydı ki. Daha sonra Farfara İstanbul sahne aldı. Özellikle eski şarkıları kendi tarzlarında yorumlamalarını gayet başarılı buldum.

Farfara İstanbul


 
   Öğleden sonra ise Cenk Girginol'un Kahve Nasıl Demlenir workshopu vardı. Ancak biz yerlerimizde kalıp Farfara İstanbul'u dinlemeyi tercih ettik. Canlı müzik bittikten sonra sonuna yetişip birazcık dinleme fırsatımız oldu. 


                



   Bir yumurta sever olarak festivale uygun giyinmeyi de unutmadım tabii ki. Ayrıca Breakfast dergisinin 2. sayısı da dağıtıldı. İçeriğinde tarifler de olması hoşuma gitti.

   Aslında ben en çok Sahrap Soysal'ın workshopunu merak ediyordum. Ancak biraz geç saate kaldığı için kalamadık. İlk geldiğimizde yani sabah saatlerinde kalabalıktı ama öğleden sonraya doğru bu kalabalık dağıldı. Bence tam olarak festival havası yoktu. Yine de bizim için değişik bir gün oldu. Giderken Sütaş standında küçük bir yarışmaya katılıp süt bile kazandım :) Böylece kahvaltı festivalini noktalamış oldum. 

   ''Kahvaltının mutlulukla bir alakası olmalı...'' diyen Cemal Süreya'nın sözü ile de bu postu noktalıyorum.


Bir sonraki postta görüşmek üzere

Hoşçakalın

Işıl Çığırdan

İnstagram: isilcigirdan




 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Farklı Fular Kullanımları

   Herkese yeniden merhaba!    Bahar sanırım bu kez kesin dönüşü yaptı. Böylece sıkıcı montlardan, koyu renklerden kurtulmanın zamanı da artık geldi. Kıyafetlerimizi renklendirmenin zamanı! Bu konuda fularlar kıyafetlerimizi tamamlayan oldukça güçlü aksesuarlar arasında bence.

Loreal Paris Saf Kil Arındırıcı Jel

    Herkese merhaba!     Bugün Loreal Paris Saf Kil Arındırıcı Jelinden bahsedeceğim. Bu serinin üç çeşidi var. Bunlar: Arındırıcı Jel, Detoks Jel ve Peeling Jeli. Bende olan çeşidi ise Arındırıcı Jel.     İçerisinde 3 saf kil ve okaliptüs özü bulunuyor. Makyaj kalıntılarını ve fazla yağı gidermeyi talep ediyor. İçerisindeki killer ve killerin etkileri ise şunlar:       Arı kil: Cildi pürüz ve fazla yağdan arındırır.       Montmorillonit kili: Cildi kusursuzlaştırmaya yardımcı bakım sağlar.       Ghassoul kili: Cildi temizler.       Okaliptüs özü: Cildi arındırır.     Kilin en önemli faydası yağlı ciltlerde yağ üretimini dengelemesi. Ayrıca gözenekleri sıkıştırıp sivilce oluşumunu da engelliyor. İçerdiği mineraller sayesinde de cildi besliyor. Bu jel ise ne jel ne de kil gibi değil. Biraz daha maskeye yakın, köpüren bir kıvamda. Tam olarak kil gibi de kokmuyor. ...

Vicdan Çorbası - Dilara Koçak

   Herkese yeniden merhaba!    Birkaç haftadır blogu aksattım ve şimdi geri döndüm. Yazmayı da blogu da çok özlemişim bu kısa sürede. Umarım herkesin keyfi yerindedir :)    Evet başlıktan anlaşılacağı gibi bugün size bir çorba tarifim var. İftar için hala hangi çorbayı yapsam diye karar veremediyseniz ya da evde tek tük kalan sebzeleri nasıl değerlendirsem diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz!