Ana içeriğe atla

Vicdan Çorbası - Dilara Koçak

   Herkese yeniden merhaba!
   Birkaç haftadır blogu aksattım ve şimdi geri döndüm. Yazmayı da blogu da çok özlemişim bu kısa sürede. Umarım herkesin keyfi yerindedir :) 

  Evet başlıktan anlaşılacağı gibi bugün size bir çorba tarifim var. İftar için hala hangi çorbayı yapsam diye karar veremediyseniz ya da evde tek tük kalan sebzeleri nasıl değerlendirsem diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz!





   Ben bu çorbayı geçen yaz ayında diyet listeleri karıştırırken Dilara Koçak'ın sitesinde gördüm. Bahçeden de bolca kabak varken bir deneyeyim dedim ve o gün bugündür mutfakta sık sık pişirir oldum. Tabi bu tarife her defasında bir şeyler ekleyerek kendimden de bir şeyler kattım. Örneğin mercimek koymasanız da oluyor. Kilo sorununuz yoksa patateste bu çorbaya yine çok yakışıyor. Siz nasıl isterseniz...

Peki neden mi vicdan çorbası? 
  • Çünkü bol bol lif içeriyor
  • Metabolizmayı hızlandırıyor
  • Diğer çorbalara göre daha düşük kaloriye sahip
  • Kalan sebzeler çöpe gitmek yerine nefis bir çorba oluyor
  • Yapımında un kullanılmıyor 
  • Sindirim sisteminizi çalıştırıyor


Malzemeler

  •  2 adet orta boy kabak 
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek 
  • Bol baharat
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze nane 
  • Taze maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Limon

   Malzeme listesinin uzunluğu sakın gözünüzü korkutmasın :) Bütün sebzeleri doğrayın ve tencerede zeytinyağı ile birkaç dakika soteleyin. Bulguru, mercimeği, nane, maydanoz ve baharatlarını ekleyin. (Ben baharat olarak tuz, kimyon, kırmızı biber, karabiber, pul biber, zerdeçal, nane, kekik kullanıyorum. Baharat kısmı tamamen sizin zevkinize kalmış.Nar ekşisini çok sevdiğim ve bu çorbaya çok yakıştırdığım için nar ekşisi de ilave ediyorum.) Ardından üzerini örtecek kadar su ekleyin, karıştrın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz. İsterseniz taneli olarak isterseniz de blendırdan geçirerek tüketebilirsiniz. Ben blendırdan geçirmeyi tercih ediyorum. Üzerine de bolca limon sıkıp pul biber ile servis ediyorum.  
   
  Tadı biraz ezogelin çorbasını anımsatıyor bana. İşte yapması bu kadar basit bir çorba.  Şimdiden afiyet olsun. Peki siz bu fit tariflerim hakkında neler düşünüyorsunuz? Denerseniz yorum bırakmayı ve yeni postlardan haberdar olmak için beni takip etmeyi unutmayın.


Bir sonraki postta görüşmek üzere

Hoşçakalın

Işıl Çığırdan

İnstagram: https://www.instagram.com/isilcigirdan/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Farklı Fular Kullanımları

   Herkese yeniden merhaba!    Bahar sanırım bu kez kesin dönüşü yaptı. Böylece sıkıcı montlardan, koyu renklerden kurtulmanın zamanı da artık geldi. Kıyafetlerimizi renklendirmenin zamanı! Bu konuda fularlar kıyafetlerimizi tamamlayan oldukça güçlü aksesuarlar arasında bence.

Loreal Paris Saf Kil Arındırıcı Jel

    Herkese merhaba!     Bugün Loreal Paris Saf Kil Arındırıcı Jelinden bahsedeceğim. Bu serinin üç çeşidi var. Bunlar: Arındırıcı Jel, Detoks Jel ve Peeling Jeli. Bende olan çeşidi ise Arındırıcı Jel.     İçerisinde 3 saf kil ve okaliptüs özü bulunuyor. Makyaj kalıntılarını ve fazla yağı gidermeyi talep ediyor. İçerisindeki killer ve killerin etkileri ise şunlar:       Arı kil: Cildi pürüz ve fazla yağdan arındırır.       Montmorillonit kili: Cildi kusursuzlaştırmaya yardımcı bakım sağlar.       Ghassoul kili: Cildi temizler.       Okaliptüs özü: Cildi arındırır.     Kilin en önemli faydası yağlı ciltlerde yağ üretimini dengelemesi. Ayrıca gözenekleri sıkıştırıp sivilce oluşumunu da engelliyor. İçerdiği mineraller sayesinde de cildi besliyor. Bu jel ise ne jel ne de kil gibi değil. Biraz daha maskeye yakın, köpüren bir kıvamda. Tam olarak kil gibi de kokmuyor. ...