Herkese yeniden merhaba!
Çok hoşuna gideceğinizi düşündüğüm bir tarif var bugün sırada. Şeker, un ya da yağ yok. Tamamen sağlıklı bir tarif, üstelik çok pratik. Tatlı krizlerini yatıştırmak için de bire bir. Öğretmenler odasından tam not aldı bakalım siz nasıl bulacaksınız :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoWNUsVoIRrg0MqaP3CeXm8BM5_1mPNu6WEP2_BNj0jAu8bj8wEq12FXzi_avnaeTz-BuUBACPuM3keUHcb-V_Ojb7uk3pSv17YzFJkd_fMh7j5iZoGaTX9Ih8CprhaKLfPXJLOq8U_z0/s320/IMG_2561.jpg)
- 2 adet muz
- 7-8 yemek kaşığı yulaf ya da müsli
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı ceviz
- 2 çay kaşığı chia
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı kaşığı bal
- 1 fiske tuz
Muzları çatalla ezin. İçine yoğurdu ve balı ekleyip karıştırın. Yulafı blenderdan geçirip un haline getirin. Yulaf yerine müsli de kullanabilirsiniz. Böylece içine kuru meyve de koymuş olursunuz. Ben bu tarifte yarısını müsli yarısını yulaf olarak kullandım. Un haline gelen yulafları muzlu karışımın içine ilave edin. İçine geri kalan kuru malzemeleri de katın ve iyice karıştırın. Ben ceviz kullandım ancak fındık, badem vb. kuru yemişleri de tercih edebilirsiniz. Tarçın seviyorsanız yarım çay kaşığı kadar tarçın da ekleyebilrsiniz. Chia koymak da tamamen size kalmış. Ayrıca kakaosuz da denenebilir.
Hamuru hafifçe yağladığınız muffin kalıplarınıza bölüştürün. Üzerine isterseniz bitter çikolata koyabilirsiniz. Bütün kek kalıbında da yapılabilir ancak muzlu tariflerde içi biraz çiğ kalabiliyor. O yüzden muffin kalıplarında daha güzel pişiyor. Bu tariften yaklaşık 6-7 adet çıkıyor.
Önceden ısıtılmış fırında 150-170 derecede 30-40 dakika kadar pişirin. Üzeri çabuk kızarıyor ama içi biraz çiğ kalabiliyor. Bu yüzden ağır ağır pişmesinde fayda var. Siz yine de ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
Afiyet olsun!
Hamuru hafifçe yağladığınız muffin kalıplarınıza bölüştürün. Üzerine isterseniz bitter çikolata koyabilirsiniz. Bütün kek kalıbında da yapılabilir ancak muzlu tariflerde içi biraz çiğ kalabiliyor. O yüzden muffin kalıplarında daha güzel pişiyor. Bu tariften yaklaşık 6-7 adet çıkıyor.
Önceden ısıtılmış fırında 150-170 derecede 30-40 dakika kadar pişirin. Üzeri çabuk kızarıyor ama içi biraz çiğ kalabiliyor. Bu yüzden ağır ağır pişmesinde fayda var. Siz yine de ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
Afiyet olsun!
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Hoşçakalın
Işıl Çığırdan
Instagram: isilcigirdan
Yorumlar
Yorum Gönder