Herkese yeniden merhaba
Tariflere son hızıyla devam ediyorum :) Bugün Fettucine Alfredo tarifi var sırada. Eğer denerseniz tadının dışarıda yediklerinizden pek bir farkı olmadığını göreceksiniz.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjofFn1tSu4jYIQ4glRk6mhxRre-_NMm4J1ESM4h11x3Ya-PKiQZaCE_q8O9MrJSXh5cL5i9Vm1GBZphF1NjgZCW5OM2eUYHRt9rFpgvoZ9JdmJgNAeDLBzhRu5h25-Pe2MA6i14Ac0V3w/s320/IMG_2505.jpg)
Malzemeler
- 300-400 gram tavuk göğsü
- 1 paket fettucine makarna
- 2 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 100-150 gram mantar
- Fesleğen(yoksa maydanoz)
- Parmesan peyniri(yoksa kaşar peyniri)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnaları haşlayın. İlla ki Fettucine kullanmak zorunda değilsiniz herhangi bir makarna ile de olur. Mantarları ince ince doğrayıp tereyağı ve zeytinyağında yüksek ateşte soteleyin ki suyunu bırakmasın. Mantarlar renk almaya başladıktan sonra üzerine ince uzun şeritler halinde doğradığınız tavukları ekleyin. Tavuklar da renk almaya başladığında ince ince doğradığınız sarımsakları da ekleyin. Ardından ince doğranmış fesleğenleri -eğer yoksa maydanoz da kullanabilirsiniz- ekleyip sotelemeye devam edin. Tavuklar ve mantarlar piştikten sonra kremayı ekleyin. 3 dakika kadar birlikte pişirdikten sonra parmesan veya kaşar peynirinin yarısını kremalı sosun içine atın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. Sosunuz hazır! Haşlanmış makarnanızın üzerine sosunuzu ilave edip birkaç dakika makarna ile bütünleşmesini sağlayın. İşte bu kadar kolay makarnamız hazır! Sunum için de fesleğen, karabiber veya parmesan kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Hoşçakalın
Işıl Çığırdan
Instagram: isilcigirdan
Yorumlar
Yorum Gönder