Herkese merhaba!
Beni tanıyanlar tam bir pancake aşığı olduğumu az çok bilir. Hafta sonu kahvaltılarının pancakesiz tadı çıkar mı çıkmaz! Evet gelelim o zaman uzun süredir paylaşmak için sabırsızlandığım tarife...
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 - 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın ardından ılınan tereyağını da ekleyin. Ardından kuru malzemeleri; unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un tercihi tamamen size kalmış. Çünkü bazen unun çeşidine göre değişiklik olabiliyor. O yüzden azar azar eklemenizde fayda var. 1.5 - 2 su bardağı diye yazmamdaki sebepte o. Ayrıca kıvamı birazcık sert olursa daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Ardından teflon bir tavayı hafifçe yağlayın fazla kısmını kağıt havlu ile alabilirsiniz. Ben ilk pişirimde hafifçe yağlayıp bir daha yağ dökmüyorum. Hepsinin eşit olması için bir kaşık ya da dondurma kaşığı da kullanabilirsiniz. Gelelim şimdi püf noktasına. Hamuru biraz yukarıdan dökün ve yaymaya çalışmayın, kendisi şekil alsın. Bir diğer püf noktası ise hemen çevirmeyin. Bir süre beklediğinizde üzerinde küçük baloncuklar göreceksiniz. Baloncukları gördükten sonra artık ters çevirebilirsiniz. Son olarak bence çok büyük yapmayın 1 kaşık kadar yeterli geliyor. Üstelik büyük olduğunda çevirmesi de zorlaşıyor . İster meyve ile isterseniz çikolata ile isterseniz de bal ile servis edebilirsiniz. Tercih sizin ama benim gönlüm çikolata, muz ve çilekten yana :)
Afiyet olsun!
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Hoşçakalın
Işıl Çığırdan
Instagram: isilcigirdan


Yorumlar
Yorum Gönder