Herkese yeniden merhaba
Bugün burada balkabağı çorbası tarifi var. Evet yanlış duymadınız! Aslında balkabağını hep tatlılar ile tanıyoruz çorbası nasıl olur diye düşünebilirsiniz. Ama tahmin ettiğiniz gibi tatlı olmuyor. Bir deneyin diyorum :)
Malzemeler
- 1 adet büyük boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 adet patates
- 1 adet büyük havuç
- 2 dilim kabak
- 5 bardak su
- 1 bardak süt
- Zerdeçal
- Zencefil
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyhsMVafiwITG9zRRYnAepkT92CMLthSwn04n9UUAyFoVfjGLD9cxI-Tm5fLmnVaPZXKqrVE71SDRknnchSbcWPp4r8OmUUv13ngpxMG81aemzSvbM-xJtSR2JJKQ_yivTAiZky-bCw2c/s320/IMG_1836.jpg)
Tüm sebzeleri küp küp doğrayın (ben adım adım doğradığım sebzelerin fotoğraflarını da koydum aşağıda görebilirsiniz). Çok ince doğramaya uğraşmayın çünkü sonunda blenderdan geçirilecekler. Ardından zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine doğradığınız sebzeleri atın ve 5 dakika kadar soteleyin. Üzerine baharatları da ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. Bu çorbanın olmazsa olmazları da zerdeçal ve zencefil bence. Evinizde yoksa mutlaka listenize ekleyin. Baharatlar ve sebzeler birbiri ile özdeşleştikten sonra üzerine suyunu dökün. Koyu kıvamlı seviyorsanız önce 4 bardak su kullanın. Ardından diğer bardağı da ekleyebilirsiniz. Tavuk suyu ya da sebze suyu kullanabilirsiniz (Ben sebze haşladığımda suyunu 1-2 gün saklıyorum böyle çorbalarda kullanıyorum). Sebzeler yumuşayıp suyu kaynayınca 1 bardak da süt ekleyin. Çorbanız kaynayınca ocaktan alıp blenderdan geçirin. İşte bu kadar kolay!
Karabiber ile sunum yapabilirsiniz. Deneyenlerin yorumlarını merakla bekliyorum. Afiyet olsun!
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Hoşçakalın
Işıl Çığırdan
Instagram: isilcigirdan
Yorumlar
Yorum Gönder