Herkese yeniden merhaba!
Bugün sizlere çok hafif bir tatlı tarifim var: Magnolia puding! Hepimizin çok severek yediğini düşündüğüm Magnolia Pudingi bir de benden deneyin istedim. Instagram anket sonuçlarında da Magnolia istenince dayanamadım.
Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- Yarım paket krema
- Yarım paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 paket bebe bisküvisi
- 2 adet muz
Bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyun. İçine yumurta, şeker, un ve nişastayı ilave edip karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilya ekleyip birkaç dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın. Ara sıra karıştırarak soğumasını bekleyin. Ayrı bir kapta yarım su bardağı süt, yarım paket krema ve krem şantiyi çırpın. Diğer puding karışımını da üzerine döküp mikser ile birkaç dakika çırpın. Pudingimiz hazır!
Ardından muzları doğrayıp bebe bisküvilerini toz hale getirin. Süslemesi tamamen size kalmış. Ben önce pudingi döküp kenarlarını muzlarla süsledim. Üzerine de bebe bisküvilerini ekledim. Bu şekilde bardak dolana kadar ekledim malzemelerimi.
Pişen pudingin kıvamı ilk başta koyu kıvamlı gibi gelebilir ama krema ile krem şanti karışımını ekleyince gayet yumuşak bir kıvam çıkıyor ortaya. Tadı da daha hoş oluyor üstelik. Büyük bir kasede pasta olarak da yapabilirsiniz. Yine küçük kavanozlarda da çok şık bir sunum oluyor. Evde kalan muzları değerlendirmek için de harika bir seçenek. Yaz aylarında çileklerle de süsleyebilirsiniz. Ancak ben muz ile vanilyalı pudingin uyumunu daha çok seviyorum sanırım.
Peki siz nasıl seviyorsunuz Magnolia pudingi?
Afiyet olsun!
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Hoşçakalın
Işıl Çığırdan
Instagram: isilcigirdan
Yorumlar
Yorum Gönder