Herkese yeniden merhaba!
Bugün sizlerle uzun zamandır paylaşmak istediğim bir tarifi paylaşacağım. Benim favori dondurma tarifim: Muzdan dondurma! Hazır havalar hala dondurma yememize müsaade ederken haydi gelin dondurmanızı bir de evde yapmayı deneyin :)
MALZEMELER
- 2 adet muz
- 4 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı ceviz
YAPILIŞI
Muzları dilimleyip buzluğa atın. En az 4-5 saat bekletin. Küçük bir ipucu olarak eğer aldığınız muzları tüketemediyseniz dilimleyip buzluğa atın ve lazım olunca kullanın. Ben bugünkü dondurmamı öyle yaptım mesela. Donan muzları yoğurt ile birlikte mutfak robotuna atıp birkaç dakika çözülmelerini bekleyin. Ardından çikolata ve cevizleri de atıp robotunuzu çalıştırın. Arada kapağı açıp karıştırarak kremsi bir kıvam alana dek karıştırın. Hazırladığınız dondurmayı hemen tüketebilirsiniz. Ama ben bir kaba boşaltıp buzlukta 1 saat kadar dinlendirip tüketmeyi tercih ediyorum.
Yapımı işte bu kadar kolay. Dondurma makinesine gerek duymadan, saat başı karıştırmaya gerek kalmadan dondurmanız hazır.
Ben bugün 2 çeşit dondurma yaptım. İsterseniz kakao katmadan tüm malzemeleri karıştırıp yarısını ayırabilirsiniz. Kalan kısmına kakao ekleyip kakaolu dondurma elde edebilirsiniz. Ceviz ve çikolata eklemek ise tamamen size kalmış. İsterseniz eklemeyebilirsiniz ya da fındık veya bisküvi de kullanabilirsiniz. Son bir öneri olarak da muz parçaları tercih edebilirsiniz.Yani tarifin bu kısmı yine sizin zevkinize kalmış :)
Tadı gerçekten bildiğimiz dondurmalara benziyor. Üstelik herhangi bir katkı maddesi içermediğinden ve şekersiz olduğu için de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Üstündekileri saymazsak gayet fit bir dondurma süslemek için o kadarcık olsun ama değil mi :) Ben geçtiğimiz yılın yaz aylarında keşfettim bu tarifi. O zamandan beri de severek yapıyorum. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun!
Muzları dilimleyip buzluğa atın. En az 4-5 saat bekletin. Küçük bir ipucu olarak eğer aldığınız muzları tüketemediyseniz dilimleyip buzluğa atın ve lazım olunca kullanın. Ben bugünkü dondurmamı öyle yaptım mesela. Donan muzları yoğurt ile birlikte mutfak robotuna atıp birkaç dakika çözülmelerini bekleyin. Ardından çikolata ve cevizleri de atıp robotunuzu çalıştırın. Arada kapağı açıp karıştırarak kremsi bir kıvam alana dek karıştırın. Hazırladığınız dondurmayı hemen tüketebilirsiniz. Ama ben bir kaba boşaltıp buzlukta 1 saat kadar dinlendirip tüketmeyi tercih ediyorum.
Yapımı işte bu kadar kolay. Dondurma makinesine gerek duymadan, saat başı karıştırmaya gerek kalmadan dondurmanız hazır.
Tadı gerçekten bildiğimiz dondurmalara benziyor. Üstelik herhangi bir katkı maddesi içermediğinden ve şekersiz olduğu için de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Üstündekileri saymazsak gayet fit bir dondurma süslemek için o kadarcık olsun ama değil mi :) Ben geçtiğimiz yılın yaz aylarında keşfettim bu tarifi. O zamandan beri de severek yapıyorum. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun!
Bon appetit!
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Bir sonraki postta görüşmek üzere
Hoşçakalın
Işıl Çığırdan
Instagram: isilcigirdan
Yorumlar
Yorum Gönder