Herkese yeniden merhaba ! Haftasonu biterken size dün ilk kez deneyip çok beğendiğim bir tarifi anlatmak istedim. Başlıktan da anlayacağınız gibi tarif kısır tarifi hem de en sağlıklısından :) Görünüşü bildiğimiz kısır gibi ancak bulgur kullanmadım nasıl mı yaptım karnabahar ile! Evet yanlış duymadınız sağlıklı kısır dememin sebebi de karnabahardan geliyor :) Karnabaharlarımızda bahçeden olunca gerçekten çok lezzetli oldu. Karnabahardan kısır mı olur onun tadı gelir diyorsunuz ama gerçekten kime sorsam karnabahar cevabını alamadım ve tabakları dolu verip boş aldım :)
Gelelim o zaman nasıl yaptığıma; yaklaşık 300 gram kadar karnabaharı,bir adet kuru soğan ve 2-3 diş sarımsağı rondodan geçirdim. Rondonuz yoksa rendeleyerekte yapabilirsiniz. Ardından 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya aldım. Üzerine 1,5 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası koydum. Birazcık karıştırdım ve üzerine rondodan geçirdiğim karışımı ekledim. 15 dakika boyunca kısık ateşte arada karıştırarak pişirdim. Tavadan almadan önce de bol baharat ekledim. O tavada pişerken bende içersine koyacaklarımı hazırladım. Aslında bundan sonrası tamamen size kalmış. Ben birkaç yaprak marul, domates, havuç ve kornişon turşu koydum. Ocağın altını kapatıp biraz soğumasını bekleyip marulu karışıma ekledim. Sos olarakta bol ekşili sevdiğim için yarım limonun suyunu sıkıp koydum ve olmazsa olmazım bol nar ekşisi :) Ve işte kısırımız hazır. Afiyet olsun ! :)
Hem yapması pratik hem de hafif bir lezzet. Diyet yapanlara da burdan şiddetle tavsiye edilir. Denerseniz bana yorum bırakmayı unutmayın :)
Şimdiden herkese iyi haftalar
Hoşçakalın...
Yorumlar
Yorum Gönder